Hvorfor holder Gud seg så "skjult"?

Hvis Gud virkelig finnes, hvorfor holder han seg så skjult?

Gud har makt til å vise seg foran alle mennesker, slik at alle kan tro på han. Han kunne kommet flyvende ned på en hvit sky med blinkende flashlights og masse engler og sagt foran alle: "Heihei, Jeg er faktisk ekte. Jeg elsker dere, og vil ha dere alle med til himmelen". Han ville gitt dere en leksjon om hvordan alt fungerte, og så ville alle valgt Gud, enkelt nok fordi de ikke ville ende opp i helvette. Det vil trolig ikke skje.

Hvorfor? Fordi han vil at dere skal velge å elske han. Han vil ikke trenge seg på. Han har skapt oss med en frihet til å elske han. Gud vil leve i et ekte kjærlighetsforhold til dere. Akkurat som i et vanlig kjæresteforhold. Det ville ikke vært ekte om den ene delen ikke frivillig hadde valgt å elske den andre, eller blitt tvunget av omstendighetene. Gud ønsker hjertene våre, og at vi søker han. 

Gud vil at ekte kjærligheten  skal eksistere i relasjonen deres, begge veier.

7 kommentarer

Elena

22.okt.2010 kl.17:02

Sykt bra!

sandra

22.okt.2010 kl.19:36

nydelige blogg!! :D

Frk. Rønnestad

23.okt.2010 kl.01:12

Gud e ikkje så skjult som alle ska ha d t! Va på et fantastisk møte i dag! Har skreve et innlegg på bloggen min: http://frkronnestad.blogg.no/1287788772_vr_konstant_full.html

Hadde ein fantastisk opplevelse og vil dele den med flest mulig!

GOD BLESS!

VANJA

23.okt.2010 kl.01:47

utrolig bra skrevet! :)

stå på videre :D

Kenneth

23.okt.2010 kl.12:36

Helt sant Rønnestad!

Gud er til stede overalt, bare vi ikke legger merke til det hele tiden!

Men som det står i Bibelen, har vi (som har tatt imot Jesus) fått Guds ånd, for å forstå hva Gud har gjort og gjør for oss.. mens de med verdens ånd skjønner ikke Gud, for det er usynlig for de.

Flott innlegg jenter :)

Blessings!

Kaffikjelen

24.okt.2010 kl.22:44

KVIFOR ville det ikkje vore "ekte kjærleik" viss Gud openberrer seg for alle? Er det ein form for tvinging det?

Og kven seier at ein må elska Gud for å verta frelst? Ein må TRU, som (i følgje vanleg teologi her i landet) fører til at ein vert fødd på ny. Når ein er fødd på ny, elsker ein Gud og brørne. Så, viss denne openberringa fører i det minste til tru, burde (i følgje vanleg teologi her i landet) denne openberringa frå Gud føra til ekte kjærleik.

777

26.okt.2010 kl.22:38

til kaffikjelen PS! liker nicke ditt:P
Gud openbarte seg for isrealsfolket og egypterene, når han skillte dem med enn flamme søyle. Og når han ledet isrealittene gjennom ørkenen som en flammesky om natten og en sky om dagen. Han gjorde akkuratt som Moses sa til Farao at han ville djøre gjennom en drøss av plager. Dette er et faktum, og det var veldig klart hvem det kom fra. Gud openbarte seg og som Jesus for ca 2000 år siden. Likevel var det mange som vendte Gud ryggen. Jeg spør meg selv stadig hvorfor mennesker kunne vende Gud ryggen, når de hadde et så nært forhold til Gud. Jeg har ikke noe godt svar, men mennesker er ikke så veldig kompliserte. Vi er flinke til å følge mengden, og det var Isrealittene og når de fikk Aron til å støpe gullkalvene, de ville ha en Gud som de kunne se, slik som alle andre folkeslag.
|
Hva ville vert annerledes i dag? Hva får folk til å tro at de ville trodd viss de virkelig fikk se Gud openbare seg rett foran ansikte på seg? Jeg tror att enkelte ville kommet til tro. Men mange ville funnet en løsning på hva som hadde skjedd, noe med vitenskapelig logikk, for det er jo det som er "inn". Desuten nytter det ikke med en openbarelse fra Gud for å beholde troen. En må ta vare på troen, ved blandt annet vokse i Jesus ved f.eks bibellesing (det handler om å bygge sin tro på fjell). Gud har bevist mer en nok ganger at det ikke nytter å bare vise sine kunster til folket.
|
Men Gud er en allmektig Gud, han vet hva han holder på med. Han vil alltid være for stor for oss å forstå. Jesus sa til Thomas at salig er den som tror uten å se. Gud har en plan, spørsmålet og utfordringen fra meg til alle er: tørr du gå med ham? Jeg tørr ikke å lavære;)

Skriv en ny kommentar

Camilla og Astrid

Camilla og Astrid

17, Gjesdal

Vi vil imøtegå vrangforestillinger, usaklige påstander og fordommer mot kristen tro eller mennesker som er kristne. Vi ønsker å vise deg et annet alternativ i livet, og at du skal møte Jesus på samme måte som vi har! Håper DU vil følge med på bloggen vår fremover :) Side på facebook: http://www.facebook.com/home.php?#/pages/desiredbloggno/198766948469?ref=mf

Kategorier

Arkiv

hits