Får vi noen gang nok?Vi strever stadig med å gjøre livene våre bedre. Vi forsker, utvikler og jobber mot nye teknologiske og vitenskapelige oppdagelser som vil bedre leveforholdene våre.Vi vil ha bedre helse, skoler, utdanningstilbud, fritidstilbud, veier, parkeringsplasser, kjøpesenter, radio, TV, tekniske innretninger, mobiltelefoner ol. Vi sikter alltid etter noe som er hakket bedre enn det vi allerede har. En litt dyrere bil, en litt nyere hytte, et litt større hus, litt mer klær. Politikerne lover å bedre livene våre hele tiden, og vi forventer at alt materialistisk jevnt over vil bli enda litt bedre. Det hadde jo vært unaturlig å bare kutte ut f. Eks utviklingen av touchskjermer plutselig?

«Hvor vil hun med dette?», tenker du kanskje nå..

Jo, det jeg vil stille spørsmål til her er: Når blir livene våre bra nok? Når har vi nådd toppen av materialistisk lykke? Vil vi noen gang se den i det hele tatt? Det virker som alle sliter og kaver seg opp et fjell som vokser veldig mye fortere enn vi klarer å klatre. Det føles som å gå på et uendelig rullebånd, som blir tre skritt lengre for hvert skritt du tar. Vil det noen gang ta slutt? Og hva er på toppen av bakketoppen egentlig? Kanskje bare en ny bakke? Vi vet ikke fordi vi aldri vil nå den? Uansett hvor fet mobil, moteriktige og dyre klær og hvor fin bil en har, finnes det alltid noen litt bedre utstyrt en deg dessverre.

Om du lar denne kampen styre livet ditt, må du til slutt gi etter.
Nå sier jeg ikke at klær og ting nødvendigvis er en skam og synd, jeg bryr meg selv om det. Men jeg har innsett at det er helt unødvendig og umulig å streve etter å ha best mulig og mest mulig av det. Jeg vil aldri ha finest ting uansett. Selfølgelig er det gøy å ha noe nytt og stilig av og til, men det vil ikke være nytt og stilig alltid. Så jeg vil heller bygge livet mitt på en stødig klippe som alltid står fast og aldri forandres, istedet for et evigvoksende, stort og ustødig fjell uten noen varig garanti for lykke? Jeg vil heller bygget livet mitt på min skaper, venn og far's kjærlighet, enn min enveis kjærlighet for ting og materialistisk lykke. Det vil aldri strekke til uansett..

23 kommentarer

Eva

28.apr.2010 kl.16:38

Hei =)

eg e heilt 100 % enig!

Det er for mykje press.....

dette er ein så ufattelig bra blogg!

eg skjønner nesten ikkje korleis de klare å skive om så mykje forskjellig ,

og ikkje minst skrive det SÅ bra ?!

Gud velsigne deke ♥

Mari

28.apr.2010 kl.17:13

Utrolig bra. Det er umulig å bli lykkelig av ting. Kanskje du vil få en gladesrus når du kjøper den, og de første dagene eller ukene. Men etter hvert blir man så vandt med den nye tingen, at man ikek blir skikkelig glad av å tenke på den lenger. Det blir en ond sirkel. Folk tror de kan kjøpe seg til lykke og livet. Mens livet egentlig er gratis. Livet er Jesus.

Johanne

28.apr.2010 kl.17:51

Sykt bra skrevet!

Kunne ikke vært mer enig; materialismen i verden vokser ekstremt og det ser ikke ut til at det noen gang vil ende...

28.apr.2010 kl.18:38

hejsan fin blogg kommentera gärna min bilder och var gärna med i min veckans blogg

Kim

28.apr.2010 kl.19:15

utrolig bra innlegg! takk jenter! :)

Ida

28.apr.2010 kl.19:16

JAA! ENIG! Dere er såå bra :D

Stine

28.apr.2010 kl.19:16

Sykt bra innlegg! digger dere og bloggen <3 ! gud velsigne dere!

Julie =)

28.apr.2010 kl.20:00

Kjempebra skrevet!

Vil du være så snill og lage header til meg?

Dere hadde så utrolig fin header!

Hvis du lager kan du sende den til julie-sm@hotmail.com ;-)

Bilder finner du på www.juliiiem.blogg.no =)

Maria M

28.apr.2010 kl.22:16

Kunne ikke vært mer enig! :-) Digger bloggen deres :)

elisabeth

29.apr.2010 kl.10:30

Utrolig bra skrevet :) Kunne ikke blitt mer enig!

Bård V

29.apr.2010 kl.13:12

Vitenskap er bra, hvis kristendommen ikke hadde blitt en så dominerende religion i den vestlige verden hadde vitenskapen kommet mye lenger, og vi hadde kanskje visst hvordan universet ble til ved dette tidspunktet. the dark ages of christianity...

http://nynerd.com/wp-content/uploads/2008/11/dark-ages.jpg

Men vil man tro på at gud skapte jorda så må man vel få lov til det!

men om kristendommen har noe vettig å komme med vitenskaplig.. neh.

Anonym

29.apr.2010 kl.14:56

Til Bård... Kansje vitenskapen kunne vist alt om hvordan jorda ble skapt, men tror du vitenskapen noen kan bevise om det er en gud som står bak det eller ikke?

Helene!

29.apr.2010 kl.14:58

Så bra dere tar opp dette temaet. De fleste norske ungdommer lever i denne verdenen. Bra skrevet !

Erlend M

29.apr.2010 kl.16:15

Bård V: Vitenskapen motbeviser kristendommen, da død ikke kom inn i verden før Adam og Eva syndet. Evolusjon er avhengig av død, dermed er de motstridene uannsett hvordan du tolker de 6 dagene Gud skapte verden på.

Yvonne

29.apr.2010 kl.16:36

Ufattelig bra skrevet :-) og dere jenter er så uuuutrolig gode til å blogge :-D
Håper jeg blir som dere en dag :-) ♥

Anonym

30.apr.2010 kl.15:48

Jeg skjønner jo at folk synes det er tåpelig å tro på noe som skjedde for 2000 år siden. Men det er det at jeg kjenner det inni meg at Jesus er der for meg. Det er rart å forklare. Jeg tror ikke det helt går ann å forklare det, men det må oppleves.

kaja

30.apr.2010 kl.17:31

hei hei!

jeg lurte på om dere knne skrive litt om fordeler med å være kristen?

digger bloggen deres :-D

Marte :]

02.mai.2010 kl.03:31

Jeg har enn sånn negativ holdning til folk som konstant bidrar til å bygge opp ett materealitisk samfunn, men for å være ærlig så gir ting meg større glede enn religion noensinne har eller kommer til å gi meg. Skal vi liksom fylle hjertene våre med jesus, og på den måten slutter vi å kjøpe ting? naivt!

Sofie Andrea

02.mai.2010 kl.11:58

bloggen deres er så utrolig bra! Den får meg til å tenke ordentlig over ting i livet som jeg egentlig ikke tenker over i det hele tatt. Også beundrer jeg dere for å tørre og stå så opent om religionen deres! Det er noe jeg virkelig skulle ønske jeg også kunne gjøre.

Veronika

02.mai.2010 kl.18:19

Kjærligheten er det viktigste i livet ja :)

Maria :)

02.mai.2010 kl.19:44

Utrolig bra skrevet!! :D

knust oslojente

02.mai.2010 kl.23:53

jeg trenger en liten oppmuntring når det gjelder svik fra ei venninne som har vist at jeg har likt en gutt sykt lenge. og ca et halvt år før hun i det heltatt traff han for første gang har hun vist at jeg har vært driiit forelska i han. vi begynte å ha litt connection meg og han gutten. men så ble han kjent med venninna mi, og nå er det bare hun hun hun hele tiden. og hun flørter VILT tilbake.. jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. om dere har en oppmuntring fra gud ville det vært konge!

Torgeir

03.mai.2010 kl.01:34

jeg så at noen hadde spurt om onani :)

http://www.gudergod.no/artikler.asp?action=view&id=102

Hva mener kristne om onani?

Det er viktig å få et avslappet og sunt forhold til egen seksualitet. Samtidig er det en god ting å lære tidlig å styre tankene og driftene i kroppen. Det er noe du vil ha nytte av resten av livet.

Kristne mener nok mye forskjellig om onani, slik vi gjør om de fleste ting. Jeg velger derfor å tolke spørsmålet slik: Hva sier Bibelen om onani? Selv om uttrykket onani sannsynligvis kommer fra en historie i Bibelen, sier Bibelen ikke så mye direkte om temaet, men en hel del som berører emnet.

I 1. Mosebok 38 står det om en mann som het Onan. Han fikk beskjed om å gifte seg med enken etter broren sin og sørge for at hun fikk barn. Onan ville ikke ha barn med dama og når han lå med henne, ?lot han sæden gå til spille på jorden?, slik det står. Det Onan gjorde var galt fordi han ikke var villig til ta ansvar, bli far og føre slekta videre, slik han hadde fått beskjed om. En kan derfor ikke trekke noen slutninger om onani utfra det skriftstedet.

Det er faktisk ikke noe vers i Bibelen som sier at onani er galt. Jeg vil imidlertid ta fram et par bibelsteder som har med emnet å gjøre.

I 1. Korinterbrev 6,12 står det at vi ikke skal la noe få makt over oss. I Matteus 5,28 sier Jesus at den som ser på en kvinne med begjær etter henne, har allerede drevet hor med henne i sitt hjerte.

Det betyr for det første at Gud ikke ønsker at du skal være styrt av lyster. Selvkontroll eller sjøltøyming, som det står på nynorsk, er en av Åndens frukter. Det er en god ting å utøve selvdisiplin og lære å ta styring over driftene i kroppen sin. Det er noe du vil ha nytte av resten av livet.

For det andre, er det du tenker svært viktig. Gud ønsker ikke at vi skal leke med skitne tanker og begjære folk rundt oss. Porno, for eksempel, hører ikke hjemme i livet til en som vil følge Jesus. Det vil bare forsøple tankene dine og gi deg et sykt syn på sex og på andre mennesker. Pass på hva du fyller sinnet ditt med. Bibelen sier: ?Ha tankene deres rettet mot det som er sant og godt og rett. Tenk på slikt som er rent og elskelig, og vær opptatt med det fine og gode som dere finner hos andre. Tenk på alt dere kan prise Gud for og være glade for.? Fil. 4,8

Det er en naturlig ting å finne ut hvordan kroppen din fungerer. Det er viktig å få et avslappet og sunt forhold til egen seksualitet. Sex er Guds idé og det er Han som har skapt oss med kjønnsorganer og evnen til sex. Samtidig er det en god ting å lære tidlig å styre tankene og driftene i kroppen. Og det gjør du best med Jesus på innsida.

Skriv en ny kommentar

Camilla og Astrid

Camilla og Astrid

17, Gjesdal

Vi vil imøtegå vrangforestillinger, usaklige påstander og fordommer mot kristen tro eller mennesker som er kristne. Vi ønsker å vise deg et annet alternativ i livet, og at du skal møte Jesus på samme måte som vi har! Håper DU vil følge med på bloggen vår fremover :) Side på facebook: http://www.facebook.com/home.php?#/pages/desiredbloggno/198766948469?ref=mf

Kategorier

Arkiv

hits