Man får jo ikke svar av alt gjennom kristendommen?Men det er jo litt av greia. Det er ting vi mennesker aldri vil forstå uansett! Godtar du Gud som din far og skaper, godtar du også at du ikke forstår alt.  

Gud er ikke under naturlovene, og det han gjør, trenger ikke bli bevist og forstått av oss. Noe som derimot f. eks bigbang må gjøre. En av naturlovene er; "at energi aldri kan oppstå, kun gå over fra andre former". Så det burde være et svar på hvor energien som skapte bigbang kom fra? Slik er det ikke med Gud.

Gud er større enn oss. Klokere enn oss. Han ser alt i verden, han er alfa og omega, starten og slutten. Han har skapt alt. Han er herre over alt. SELFØLGELIG vil vi ikke forstå tankegangen hans? Selfølgelig vil han tenke, gjøre og se ting annerledes enn oss?

For vi forstår stykkevis, og vi taler profetisk stykkevis. Men når det fullkomne kommer, skal det som er stykkevis, forsvinne. Da jeg var barn, talte jeg som et barn, tenkte jeg som et barn, dømte jeg som et barn. Men da jeg ble mann, la jeg av det barnslige. Nå ser vi som i et speil, i en gåte, da skal vi se ansikt til ansikt. Nå forstår jeg stykkevis, da skal jeg forstå fullt ut, slik Gud kjenner meg fullt ut.
1. Kor 13. 9-12.

Tro er en gave vi får av Gud. Tro er noe Gud skaper i oss. Vi forstår ikke alt, men allikevel tror vi.

22 kommentarer

Silje Hammen

21.apr.2010 kl.11:39

Må si meg imponert over dere to altså:)

Monica

21.apr.2010 kl.11:47

Hvis Gud hadde eksistert, hadde jeg faktisk synes at tankegangen hans var tåpelig og dum - og at han burde tenkt seg om to ganger. Og hvis den ikke var tåpelig og dum - så måtte han ha hatt det veldig gøy for å prøve å lure flere av oss.

Camilla og Astrid

21.apr.2010 kl.11:59

Monica: på hvilken måte mener du at den er tåpelig og dum?

Anonym

21.apr.2010 kl.12:11

Det er så utrolig sant! :)

Ingvild

21.apr.2010 kl.12:12

Dere skriver så utrolig bra! Jeg elsker bloggen <3

Anonym

21.apr.2010 kl.12:13

Gode poeng, men jeg sliter forsatt veldig med å forstå at det finnes en Gud. Bloggen deres har hjulpet meg veldig på veien uansett. Har lyst å bli en kristen, men vet ikke om jeg vil klare å bli det noen gang..

Tonje

21.apr.2010 kl.12:25

Dere er så flinke!

21.apr.2010 kl.12:52

Bra blogg! :-)

ingrid

21.apr.2010 kl.13:12

anonym: hvis du har lyst til å bli en kristen, er det ikke noe problem! det er ikke noe spesielt du må gjøre, eller kunne, eller si. og heller ikke noe du Ikke må gjøre, eller Ikke må si. Du er faktisk mye mer fri enn du var før! Du blir aldri Guds slave, men du kan lett bli en tv-slave, kaffeslave, alkoholslave, osv... Bare be Gud å bli en del av livet ditt, og be ham hjelpe deg med å bli mer lik jesus, ikke fokuser på at du aldri vil bli perfekt nok, for det har ingenting å si for Gud!

Kim

21.apr.2010 kl.13:20

BRA INNLEGG!

Fantastisk blogg dere har! :) stå på!

Veronika

21.apr.2010 kl.13:57

Det var 1.korinterbrev er med i boken og filmen "I en speil, i en gåte" også :) hehe

Helene

21.apr.2010 kl.15:52

Sinnsykt bønnesvar! Jeg og vennina mi snakket om dette i går, fordi jeg har så fort for å tvile fordi jeg ikke skjønner alt. Gud er god!

Vanja

21.apr.2010 kl.17:06

bra skrevet!! :)

Kenneth

21.apr.2010 kl.21:01

Helene,

tvilen vil alltid komme opp, men hvis du ikke visste av tvil, ville du da visst at du trodde?

På samme måte som hvis du ikke visste hva vondt var, kunne du da bedømme om du hadde det godt?

Hehe.

Tvil og tro flettes sammen, men det endelige utfallet skal gi, henvendelse til Gud, be til han, kjenner du på tvilen, og vil ikke tvile, da er din vilje hos Jesus, for du vil ikke tvile, da vil du jo tro?

Og denne viljen ligger i hjertet, Gud ser til hjertet, hva hjertet ditt lengter etter, hva slags vilje det er i hjertet.

Har du en slik lengsel etter å få bort tvil, eller å kjenne Gud på en bedre måte, er det en knallbra ting å gjøre :) Å be til Gud, at han skal hjelpe deg, vende deg til Gud å rope til han :)

Lese ting som dette her, lese bibelen, sammen med andre, eller alene :)

Dessuten, Gud er utenfor vår forstand, så vi kan aldri oppnå det å skjønne Gud, men kun en liten bit. Det er, at han er det beste for oss, og selvom vi ikke vet hvorfor det og det skjer, så skal vi uansett vite, at Gud er den beste for oss, og han vil oss det beste. Derfor trenger vi ikke nøle selvom vi ikke vet hva akkurat hva han vil :) Forstår? :)

Hehe, stå på jenter! Utrolig bra :D Gud velsigne dere!

Marta

21.apr.2010 kl.22:44

Dere tar opp et viktig poeng her. Det er ikke vår jobb å vite alt. Gud er allmektig og han vet alt om fortid og fremtid. Det er ikke vårt ansvar å "leke Gud".

Silje (kusine)

21.apr.2010 kl.23:47

Så sant!

Men det er også svært mange ting d går an å få svar på i kristendommen, eller argumenter for å tro at kristendommen faktisk er sann! Sjekk f.eks. http://dekodet.blogspot.com/ :)

Keep up the good work!

Klem

22.apr.2010 kl.16:33

Sykt bra! Dokke e nogen sykt herlige å bra jente! stå på vidare.

Student

23.apr.2010 kl.22:48

Jeg snublet litt tilfeldig over bloggen deres da jeg søkte etter noe på nettet. Dette er noe jeg interesserer meg litt for så jeg tenkte jeg skulle komme med en opplysende kommentar.
Big Bang teorien sier i grunn bare at universet utvider seg, og at det har utvidet seg fra et punkt. Den sier veldig lite om hva som startet det hele, men den gir en forklaring på hvorfor universet ser ut slik som det gjør i dag. Hva som utløste Big Bang, er for øyeblikket er utenfor vårt området. Men selv om vitenskapen enda ikke har en god forklaring betyr nødvendigvis ikke at Gud står bak.
Det blir litt for enkelt å forklare alt vi ikke har funnet ut med Gud. Målet vårt burde vere å stadig søke ny kunnskap, og utfordre den kunnskapen vi allerede har. Det er den eneste måten å nære seg svaret på det ultimate spørsmålet: Hvordan kom vi hit?
Kommer til å kikke innom bloggen deres av og til :)

Helene

24.apr.2010 kl.12:06

Tusen takk for svar Kenneth!

05.mai.2010 kl.16:21

hva heter den sangen som spilles i innlegget?

Camilla og Astrid

06.mai.2010 kl.11:52

Sangen heter Our God av Chris Tomlin! :-)

link: http://open.spotify.com/track/0EF90fVgJWb8qL4F7XfvXu

15.mai.2010 kl.12:51

satt på facbook så va det ein som la ein link te denna bloggen, he aldri lest no større blogg før, men når eg kom inn på denne va det jo fantastisk. tenk to så flotte jenter som he valgt å bruke tid a livet sitt på å spre det glade budskap. deykk he sjønt det, gud er go å alle må få hørt det :) dere gjer ein kjempe jobb her! stå på jenter :)

Skriv en ny kommentar

Camilla og Astrid

Camilla og Astrid

17, Gjesdal

Vi vil imøtegå vrangforestillinger, usaklige påstander og fordommer mot kristen tro eller mennesker som er kristne. Vi ønsker å vise deg et annet alternativ i livet, og at du skal møte Jesus på samme måte som vi har! Håper DU vil følge med på bloggen vår fremover :) Side på facebook: http://www.facebook.com/home.php?#/pages/desiredbloggno/198766948469?ref=mf

Kategorier

Arkiv

hits