Alt med kristendom makes no sense at all!

Men tenk deg om, er det egentlig noe som gjør det?


Det er ingenting i denne verden så egentlig gir meining? Det gir ikke mening at hele universet skal ha blitt til med et bigbang og evolusjonutvikling heller? Fordi de ikke har noen beviser? Om denne teorien hadde stemt, skulle det vært helt mulig for paleontologar å finne beviser. Det skulle ha vært millioner av fossiler fra overgangsarter. Does it make sense at det var ingenting, så eksploderte ingenting og ble til alt?
 


Det gir heller ikke mening å tro at meningen ligger i oss selv? Fisken som lever i vann, vet ikke at den er våt. Den vet ikke at det er noe galt. Mens vi mennesker som lever på jorden, vet at det er noe galt med jorden. Selv om vi i stor grad har formet den selv?

Trenger vi vite hvor vi kommer fra da? Trenger vi vite hvorfor vi lever?
Vi vet at dette er et tema som er umulig å bevise på noen måte. Valget vårt står mellom en gammel utviklings-teori uten bevis eller svar på noe særlig. Eller så kan vi velge å tro at noe større, smartere og høyere enn oss har designet alt dette, og på samme tid godta at vi ikke vil forstå alt mens du lever her? Du kan si at du ikke bryr deg om hvordan verden ble til, men uansett må hvertfall delvis funkjsonen med livet vårt ligge der.

Om 50 dyktige håndverkere var samlet og skulle bygge et hus (men ingen hadde fortalt dem det), så kommer de ingen vei før de får vite hvorfor de er der? Og hvem som sendte dem dit? Vet 50 håndverkere at de er sendt fra Østerhus for å bygge et hus, så bygger de jo et hus!

Slik er det med oss også, om vi ikke vet hvorfor vi er her, hvor vi kom fra og hvem som sendte oss gir ikke det heller noen mening?


Where did it all come from..?

11 kommentarer

Anonym

14.apr.2010 kl.15:25

Jeg ser poengene dine, men jeg har forstått det slik at en kristen ikke trenger bevis? Her ramser du opp diverse grunner som framstiller det som om at kristendommen er det eneste rette. Det blir litt feil for meg. Det du skriver om at ingenting traff ingenting osv er litt tynnt synes jeg. Vitenskapen i denne teksten er på et ganske lavt nivå.

Jeg lar som regel kristne være kristne så lenge de ikke prøver å ''frelse'' meg:)

L I N D A

14.apr.2010 kl.19:35

er helt enig med dere ;)

Maria

14.apr.2010 kl.20:16

Boka "Våg å tenke - våg å tro" av Øyvind Gaarder Andersen anbefales; der tar han for seg ulike motargumenter for kristendommen og viser til hvordan kristendommen kan forsvares (apologetikk = trosforsvar).

Kaffikjelen

15.apr.2010 kl.18:48

Arkeologar har ingenting å gjera med fossil. Dei leitar etter gamle byar og artefaktar. Paleontologar derimot, grever etter fossil. Lær dykk såpass før de skriv.

Anne-Line

16.apr.2010 kl.11:58

Helt enig. Veldig bra.

Simen

17.apr.2010 kl.16:37

Atheist : A person that dont believe in fairytales!

Og jo, folk kan leve på jorden uten å ha en mening om hvorfor dem er her, ingen VET hvorfor vi er her, hvorfor skal vi da leve etter en trosretning som mener ting er slik, og slik? Evolusjonsteorien stemmer nok ikke, eller stemmer, det veit vi ikke, vi har ikke bevis, men kristendommen har ikke bevist at Gud sa POFF så var alle mennesker her på jorden! :) Folk kan leve et helt normalt liv uten å vite hvorfor vi er her, og hvordan vi ble laget, er bare opp til hva hver enkelt person tror, ALLE personene lever uvitende om hvordan vi ble laget, alle har bare hver sin tro, og den følger dem, ingen vet det!

"Om 50 dyktige håndverkere var samlet og skulle bygge et hus (men ingen hadde fortalt dem det), så kommer de ingen vei før de får vite hvorfor de er der? Og hvem som sendte dem dit? Vet 50 håndverkere at de er sendt fra Østerhus for å bygge et hus, så bygger de jo et hus!"

Makes no sense, hvorfor skal dem IKKE bygge et hus viss dem ikke er sendt ifra et byggefirma? Vi alle gjør hva vi gjør, uvitende om hvorfor vi gjør det, ikke misforstå den og si at de kristne gjør det, dem har sin tro som dem følger, men dem er ikke vitende om hvorfor dem gjør alt dem gjør for det om, de bare følger sin tro og mener at dem gjør alt for Gud, Jesus eller den hellige ånd eller hvordan det der funker. Gir bare ingen mening at en dyktig tømmermann ikke skulle vite hvordan han bygger et hus fordi han ikke veit hvor han kommer ifra, selfølgelig kan han bygge et hus for det om! :-)

Elisabeth

18.apr.2010 kl.13:34

Jeg er så glad for at det er en mening med livet mitt!!!!

Gud har en plan for livet ditt også :) Og han er såååååååå ubeskrivelig, fantastisk glad i deg! Gud digger akkurat DEG!!!!

blackqueenofpein

20.apr.2010 kl.22:53

VELDIG bra innlegg! fikk meg til å tenke mye og skrive et inleg selv.

selv om jeg ikke allti er enig i alt det dere mener inspirerte dette meg sjikkelig og nå har jeg et bredere syn på kristendommen en før. takk for innsikten :-)

Ocami

22.apr.2010 kl.18:13

ffu

Anonym

04.mai.2010 kl.19:36

Utroolig bra innlegg!! Dere innspirerer meg

CultivatedAndroid

14.mai.2010 kl.02:07

Argh! Evolusjonsteorien er bevist! Det er derfor den heiter "teori" (som i vitenskapelige kretser betyr en hypotese med store mengder bevis, og ingen motbevis)

Skriv en ny kommentar

Camilla og Astrid

Camilla og Astrid

17, Gjesdal

Vi vil imøtegå vrangforestillinger, usaklige påstander og fordommer mot kristen tro eller mennesker som er kristne. Vi ønsker å vise deg et annet alternativ i livet, og at du skal møte Jesus på samme måte som vi har! Håper DU vil følge med på bloggen vår fremover :) Side på facebook: http://www.facebook.com/home.php?#/pages/desiredbloggno/198766948469?ref=mf

Kategorier

Arkiv

hits