Du vil ikke være en kristen?

En tekst fra jay.no. Skrevet av Geir Langen :)

Du vil ikke være kristen. Det er fordi du ikke liker kristne. Jo, du kjenner noen få som er ganske ok, men du synes for det meste at kristne er kjedelige mennesker. Eller at de liksom alltid skal være så mye bedre enn alle andre. Noen kristne virker i alle fall sånn.

Nei, det er for kjipt å være kristen. De kristne er stort sett kjipe mennesker, som ikke er ute etter å ha det gøy i livet. Alt de driver med virker så kjedelig. Drive å be og lese i Bibelen!  For ikke å snakke om kirka da. Den er jo helt pyton. Det er dritkjedelig i kirka. Gudstjenestene er for gamle damer. Du finner deg ikke hjemme der, det er ikke noe sted for deg.

Og så er det så masse bud og regler du må holde. Det er jo det det dreier seg om, ikke sant? Å holde de ti bud og det som verre er. Banning og drikking og sex og homofile...  Homofile ja, der har du det. «Jeg kan i alle fall ikke tenke meg å være kristen når de kristne hater de homofile sånn som de gjør», tenker du kanskje. Drive å hetse og diskriminere på den måten, rævva folk asså.

Synd, de kristne prater bare om synd. Det virker så hjernedødt å være så negative hele tiden. Akkurat som om de ønsker å ta fra folk livsgleden. Hvis de mener at de har et godt budskap, hvorfor virker det ikke sånn på dem da? Hvorfor virker det så negativt, så kjipt?

Eller kanskje du ikke vil være kristen fordi du ikke tror. JO, for så vidt, du tror jo litt, men ikke så mye. Sikkert ikke nok. Kristne virker jo som om de har svaret på alt. Og at det de vet er det eneste riktige. Du er jo ikke helt sikker, så du kan vel ikke kalle deg en kristen.

Tenker du sånn, så vet du ikke hva det er å være en kristen. Jammen, sier du kanskje, jeg har jo noen kristne i klassen min, og vet hvordan de er. Jeg følger jo litt med...

Ja vel, men du har ikke fulgt med godt nok. Eller kanskje noen av de kristne ikke har klart å vise deg det tydelig nok. Men å kalle seg en kristen er ikke å være slik eller slik. Det er ikke å forholde seg til andre mennesker, og være som dem!! NB, og dobbel-NB!!! Nei, å være kristen er å forholde seg til Gud!

Det finnes en Gud som er glad i deg!! Han lengter etter å ha noe med deg å gjøre. Og fordi vi gjør noen feil iblant, vi er jo mennesker, så har Gud selv blitt til et menneske for å gjøre opp for de feila. Jesus valgte selv å gi sitt liv - FOR DEG!

Han tilbyr deg en gave. Gaven er Jesus. Ja, jeg vet det kanskje høres teit ut, men å være kristen er å si ja til ham. Å si ja til gaven. Gud spør ikke etter hvor god du er, eller hvor mye du tror. Han spør om du sier ja til gaven, i tro.  Hva er det å tro på Jesus? Å stole på at han er sann. Å håpe på at det stemmer. Å «gøttse». Å satse. Og dersom du tør det, så kan du trygt kalle deg en kristen! Og da vil du finne ut, at han du tror på, han lever!!!

En oppfordring til slutt: Drit i alle andre, og hva de måtte mene om deg eller om det å være kristen. Tør å satse på Jesus! Ta imot ham. Si ja til ham! Hilsen en som ikke forstår alt, men som allikevel tror...

19 kommentarer

Ragnhild :)

12.apr.2010 kl.09:38

Bra tekst :)

Ane

12.apr.2010 kl.10:05

Veldig bra skrevet! Stå på! :)

Simon Andrè

12.apr.2010 kl.14:11

Dette var bra!! (Y)

CaitlinSophie

12.apr.2010 kl.14:55

Amazing tekst, stå på ! ^^

Maria

12.apr.2010 kl.17:46

Geir Langen er pastoren min! Han er rett og slett fantastisk; både som pastor og som venn. Er kjempeglad for at jeg kjenner ham! Så Frikirka i Ålesund: ta godt vare på pastoren vår når han kommer til dere til høsten! Vi kommer til å savne ham noe voldsomt her i Trondheim!

Hannah

12.apr.2010 kl.19:29

Haha, det er jo kjempe bra! :-) :-)

lilletrille

12.apr.2010 kl.19:35

Hehehe.. så naive dere er i dette innlegget, et bra eksempel på floskler ^^, Det handler ikke om at ikke kristene nødvendigvis syns kristene er kjedelige osv. Det er det bare "fjortisen" som tror det i sine usikre år på ungdom -og vidregående skolen. Jeg har selv venner som er kristene og de er langt i fra kjedelige:D Men de er nok noe eldre enn dere og har et litt bredere perspektiv på livet og menneskene rundt dem, for de skjønner godt at det handler om tro og livssyn, og ikke hva som er populært...

<3 Marte

12.apr.2010 kl.20:11

Utrolig bra skrevet :) Stå på :D

namnløs

12.apr.2010 kl.21:21

Bra tekst..! Liker å lese bloggen, selv om jeg enkelte ganger blir MEGET irritert.. Tilbake til teksten; den traff meg, veldig hardt.

(Her må jeg bare nemne; den "strenge læren" mot homofili, har jeg ingenting til overs for! De er bare mennesker, de også. Jaja, har hørt det; de kan være det, men ikke praktisere - eller "det er en sykdom som kan kureres". Vås, etter min mening. Heller ta pedofile, angrip dem - de ER syke. Og gjør USKYLDIGE vondt, små barn. De kristne som er det, feks (jeg vet det er ikke-kristne som også er det, men;) ta dem! Fortell dem hva som er feil heller. For homofili; hvem andre enn dem selv er det EGENTLIG sitt liv de påvirker andre enn seg selv (utenom andres fordømmelse) ? Ikke angrep mot enkeltpersoner her, tar ikke alle under ett fett! Bare et synspunkt fra meg, en liten påminnelse...)

Jeg tror, men jeg "klarer ikke tro". Føler meg ikke verdig til å kalle meg en kristen, fordi jeg ikke er god nok. Vil være en kristen, men jeg klarer ikke:

For eksempel: jeg drikker, for mye og for ofte. For å døyve smerten. Smerten i hjertet, i livet. Ja, jeg er ikke helt frisk psykisk. Men jeg fungerer da, ingen kan se noe på meg. Jeg tørr ikke gi meg henn, fordi jeg ikke klarer. Jeg drikker, for å glemme.

Jeg går også på tryggheim! Lengter etter å brenne slik mange gjør, lengter etter å kunne "slippe kontrollen" (som jeg vel å merke føler jeg har..). Ser på mennesker, ser på dere - og jeg misunner det dere har! En gang, for en stund siden klarte jeg tro, men jeg mistet det igjen - og finner ikke tilbake. Jeg løper i mørket, ser ingen lys på noenting. Lengter etter lyset, men når jeg får glimt - tørr jeg ikke gripe taket, holde fast.

Mvh

12.apr.2010 kl.21:25

Sykt bra skrevet. Og en kjempe bra blogg. Fortsett:-)

Elisabeth G

13.apr.2010 kl.11:00

Bra innlegg! :)

-Nils Herman

13.apr.2010 kl.16:22

veldig bra!

Helene

13.apr.2010 kl.17:42

Veldig bra innlegg! Jeg synes kristne mennesker er skikkelig morsomme jeg, så det at de er kjedlige stemmer ikke for meg hvertfall!

Forresten det med homofili er en sak jeg synes vi kristne ikke skal bry oss om hvis andre er det, det er gud sin sak ikke vår ;)

charlotte

14.apr.2010 kl.10:23

veldig bra skevet!! :)

Lena

14.apr.2010 kl.23:54

Ikke frekt eller noe, men jeg tror faktisk ikke det er så mange av de som ikke er kristne som tenker så mye negativt om det og de som er det. Vi tenker ikke slik dere tror vi gjør, hvertfall ikke de jeg snakker med. Det er bare at man ikke tror og man føler ikke for å være kristen, man har det fint som man har det og ønsker ikke et annet liv. Det er rett og slett så enkelt. Vi har valgt vårt liv, dere har valgt deres, så enkelt er det virkelig. Og vil man være kristen, tror ikke jeg det er noe problem å si til vennene sine, så lenge en ikke skal dra andre som ikke ønsker inn i det hele :)

Karoline

15.apr.2010 kl.22:07

Helt enig med Lena!! :)

16.apr.2010 kl.11:05

så dere er ikke imot eller fordomsfulle i forhold til homofile?

Camilla og Astrid

16.apr.2010 kl.12:55

Anonym: Nei :)

Emilie :)

24.apr.2010 kl.11:11

Hallo!

Jeg vil bare si at jeg digger denne bloggen! Jeg får svar på så mye ved kristendommen!

Jeg håper dere kan ha et innlegg der dere snakker om det med banning, sex, homofile osv. Jeg har aldri fått vite noe om det! Hører bare folk sier de skal vente med sex til de er gift, og at Gud skapte en dame og en mann, og at og være homofil er feil osv!

Jeg håper virkelig dere får laget et innlegg der jeg får svaret på hva alle mener med det! :)

Stå på videre med bloggen!

=)

Skriv en ny kommentar

Camilla og Astrid

Camilla og Astrid

17, Gjesdal

Vi vil imøtegå vrangforestillinger, usaklige påstander og fordommer mot kristen tro eller mennesker som er kristne. Vi ønsker å vise deg et annet alternativ i livet, og at du skal møte Jesus på samme måte som vi har! Håper DU vil følge med på bloggen vår fremover :) Side på facebook: http://www.facebook.com/home.php?#/pages/desiredbloggno/198766948469?ref=mf

Kategorier

Arkiv

hits