Baksnakking, drikking, intriger og sex = god underholdning

Vi har blitt spurt om vår mening om Paradise Hotel. Vi har sluttet å se på dette selv, fordi vi ønsker ikke å bruke tiden vår på noe som kun er nedbrytene, og som kan endre våre holdninger til ting ubevisst. Vi har derfor valgt å sette inn en veldig bra tekst fra itro.no :) Skrevet av Maria Solberg. ____________________________________________________________________________________________

NOEN TING BØR FAKTISK VI KRISTNE SI NEI TIL.

Baksnakking, drikking, intriger og sex - det er oppskriften på god underholdning. I alle fall hvis vi skal tro på seertallene fra den første uka med Paradise Hotel.

Sist mandag så 248 000 nordmenn den første episoden av vårens sesong med Paradise Hotel, og i følge Dagbladet er det 50% sjanse for at du ser programmet hver kveld, hvis du er jente mellom 15 og 29 år.

Allerede i første episode viste deltaker Tine puppene sine til hele Norge, og klinte med partneren sin. Vi vet hva vi får hvis vi skrur på TV3 på kveldstid de neste ukene. Det skal mer og mer til for å imponere tv-seerne, og derfor krysser deltakerne i realityseriene stadig flere grenser for hver nye sesong. Hvis du syns innholdet Paradise Hotel var ille i fjor, kan du regne med at du syns det er enda verre denne våren.


"Tørre å stå for at dette vil vi faktisk ikke se på"
Noen kaller Paradise Hotel for umoralsk møkkatv og sløsing av tid. Allikevel er det lite på tv som får så mye oppmerksomhet som programmet for øyeblikket. Avisene skriver mer enn gjerne om Tines puppeflashing, og de er med på å bygge opp forventningene om at Paradise Hotel skal være enda mer underholdende i år enn i fjor. Og «alle» snakker om realityserien. På Facebook, i nettavisene, i klasserommene, rundt lunsjen i kantina og på bussen. Det likner kanskje litt på forholdet nordmenn har til Se & Hør; Ingen leser det, men alle vet hva som står der.

Hva skal vi gjøre da, som kristne? Uansett hva vi ser på, både på film og tv, må vi være bevisste på hvordan det påvirker oss. Og noen ting tror jeg faktisk vi skal si nei til. Skru av tven, og finne på noe bedre å gjøre. Tørre å stå for at dette vil vi faktisk ikke se på. Paradise Hotel er en sånn ting. Det gir oss ingenting, det er bare nedbrytende. Og du trenger faktisk ikke se på det for å forstå at det er noe du bør styre unna. De holdningene vi lærer av å se på Paradise Hotel bryter med hva som er Guds vilje for oss."Bibelen snakker om at vi må være bevisste på hva vi fyller oss med"
Det er ikke så veldig revolusjonerende at jeg mener dette, egentlig. Bibelen snakker om at vi må være bevisste på hva vi fyller oss med. I Galaterbrevet 5,19-21 står det: Det er klart hva som kommer fra vårt kjøtt og blod: hor, umoral, utskeielser, avgudsdyrkelse, trolldom, fiendskap, strid, sjalusi, sinne, selvhevdelse, stridigheter, splittelser, misunnelse, fyll, festing og mer av samme slag.Så kan vi jo spørre oss selv hvor mange av disse vi finner i løpet av en episode med Paradise Hotel. Det Gud ønsker for oss finner vi i verset rett etterpå (Gal 5,22): Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, ydmykhet og selvbeherskelse

Vi er annerledes. Vi er i verden, men ikke av verden. Lykke til med å sette det ut i praksis. Første skritt nå er å skru av tven. Bevar ditt hjerte framfor alt du bevarer, for livet utgår fra det. (Ordspr 4,23)

25 kommentarer

Anna

07.mai.2010 kl.12:17

Utrolig bra innlegg! Jeg er så utrolig utrolig enig med dere.

Det er et så utrolig tragisk progam, og vi får ikke noe godt av se på dette.

Stå på! :)

Ester

07.mai.2010 kl.13:13

Det er faktisk knall bra sagt!! Jeg har alltid vært imot Paradise Hotel, mener det er bare teit.

Anonym...

07.mai.2010 kl.13:38

Kjempe bra at dere skriver om dette. For å si det sånn føler jeg alle snakker om Pardise for tiden. Jeg ser ikke på det, og det er bevisst. Jeg gidder ikke å støtte et program som ødelegger selvtilliten til norske ungdommer. Mange sier at de bare ser på det for de synes det er bra underholdning, men synes selvfølgelig at det de driver med er idioti. Jeg er enige med dem, men velger da å likegodt ta helt avstand.

God bless alle sammen:-)

Anja

07.mai.2010 kl.14:06

Greit at dokk he forskjellige meininga, men akkurat det suns eg va litt drøyt :p

Eg suns d e kjekt eg, ikje at eg nogen gong konne vert me sjøl, men d e jo morsomt :)

07.mai.2010 kl.14:50

jeg ELSKER paradise hotel :) <333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333

Hannah E

07.mai.2010 kl.16:32

Veldig veldig bra skrevet, dere er helt utrolige! :)

Hannah

07.mai.2010 kl.16:49

Helt enig, null poeng til Paradise!

Mari

07.mai.2010 kl.17:51

Sinnsykt bra! Det er faktisk utrolig lett at sånne programmer går inn i

underbevisstheten uten at vi merker det. Det er så lurt å som dere skrev

å finne på noe annet å gjøre enn å bruke tid på å fylle hjertene våre

med dritt! Det er så mange som syns dette programmet er tragisk,

men like vell sitter de klistret til skjermen dag etter dag. Dere har så

bra blogg, stå på! Blessings

Malvine

07.mai.2010 kl.18:31

Utrolig bra innlegg! :D Digger bloggen deres :)

Gry Jeanett

07.mai.2010 kl.22:51

Foreslår En engel iblandt oss istedet for ;) :D

Ivar

07.mai.2010 kl.22:57

Hallelujah!!!!!

Helene!

08.mai.2010 kl.15:22

Fantastisk at dere skriver om dette. Jeg gidder ikke å støtte dette programmet.

Te-O

08.mai.2010 kl.22:44

Det er helt sykt at folk som kaller seg kristne underholder seg med denne typen underholdning. Jeg vil faktisk gå så langt at jeg vil si at dette programmet er satans verk. En kristen skal ikke synes det er gøy å se på andre som synder. Om noen som leser dette og synes det er helt greit som kristen å underholde seg med slikt, burde en ta seg en god prat med Gud, og høre hva han synes om det.

Gud velsigne dere alle

Johanne

09.mai.2010 kl.00:09

Vi kom til å snakke om Paradise i timen en gang. Så sa jeg at det var tragiskt at noen i det hele tatt vil bli med på noe slikt. Da svarte ei i klassen min at alle de som ikke ville vere med på det var tragiske. Jeg ble helt sjokka. Ser noen faktisk opp til de som er med på det programmet..?

Jeg er helt enig med Te-O ! Noe som dette er ikke annet enn satans verk. Skjønner ikke hvilken god grunn folk egentlig har for å se på det programmet en gang.

Fantastisk at dere blogger om dette og andre vanskeligheter i kristenlivet. Jeg elsker å lese bloggen deres ! Den er så til oppbyggelse.

Må Gud velsigne dere i alt det dere gjør ! :D

ldkfldskf

09.mai.2010 kl.20:31

litt mye overdrivelse i det ''te-o'' skreiv... jeg ser selv på det, og jeg er kristen og holder meg nær jesus.

det er jo trossalt bare et tv-program! det er et spill og det har vært med noen veldig jordnære og gode personer med i det som f.eks caroline...

Ingrid

09.mai.2010 kl.22:49

Ah, nå ble jeg glad! Da er det ikke bare jeg som føler det sånn. 1000 takk for at dere velger å ha med dette i bloggen. Det er så UTROLIG viktig! STÅ PÅ! Gud velsigne dere alle sammen.

stig

10.mai.2010 kl.21:35

kunne ikke ha blitt mer enig med det som er skrevet i innlegget :) ser ingen point i å se på det dritt programmet... ingen ting positivt med det!

gud velsigne dere for det arbeidet dere gjør i denne bloggen :) stå på videre, dere kommer til å få mange skatter i himmelen på grunn av det dere gjør med blogg skriving :)

Fjompinnen

10.mai.2010 kl.22:14

Veldig bra skrevet! Paradise Hotel er bare teit, hva er egentlig vitsen med å lage et sånt program .. det skjønner jeg ikke!

Elisabeth G

11.mai.2010 kl.10:45

Jeg er veldig enig i det dere skriver! I år har jeg ikke fulgt med på Paradise, men jeg fulgte med litt ifjor.. Paradise er et søppelprogram syns jeg..

Yvonne

12.mai.2010 kl.21:28

Paradise Hotel er bare det teiteste TV programmet jeg noen gang har sett. Jeg har kun sett det en gang; men da ble jeg rett og slett KVALM! Er det mulig å bare få ordnet noe annet istede for dette?

Kathrine

13.mai.2010 kl.21:14

Jeg er helt enig! Paradise er teit! Gud vil ikke at vi skal bli underholdt av sex og liknende! Syns at alle bør finne veien til Gud, det gir mening med livet!

Stå på, super blogg!

Henrik

14.mai.2010 kl.14:46

Paradise hotel er den største skamplett i Norsk TV-Historie, eg blir nærmest flau på vegne av de som ser det. Når underholdning viser den slags oppførsel som jeg ville asosiert med ett lufthode, så gir jo det ett klart signal ut til folk om att overfladiske verdier står i sentrum av samfunnet. Jeg er helt enig med dette innlegget, Paradise hotel er ikke i noen form underholdning for folk som verdsetter Kristne verdier og holdninger.

Til Te-O

15.mai.2010 kl.18:15

Kanskje ikke alle kristne tørr å stå for det da, slik du gjør? Jeg er selv kristen og jeg skal innrømme at jeg har sett på det.Vet du kanskje hvordan det er å møte de ikke-kristne vennene sine første friminutt på skolen og vite at du IKKE kan delta i dagens samtaleemne nettopp fordi du ikke har sett på Paradise- Hotel dagen før? Det tror jeg ikke du gjør!

Du sier at det er "helt sykt at folk som kaller seg kristne ser på dette programmet"...Kanskje dere i desired.blogg.no burde lage et innlegg om og ikke være så dømmende? Slik jeg leser det sier du at vi som faktisk har sett på det ikke har retten til å kalle oss kristne. Selv om jeg har sett på et Paradise -Hotel episoder betyr ikke det at jeg ikke er i menigheten min og engasjerer meg der. DU har ikke rett til å bestemme hvem som kan kalle seg kristne eller ikke! Jeg kjenner jeg blir veldig provosert over det du skriver! VI ER FAKTISK FRELST FORDI JESUS DØDE FOR OSS OG IKKE PÅ GRUNN AV VÅRE GJERNINGER/UGJERNINGER.

Jeg syns heller at det er du som bør ta deg en god prat med Gud og heller be for de som ikke har selvtilliten eller viljen til å kunne la vær å se på det fordi at : de VET at de ikke har noe å komme med til samtalene i kantina neste dag, nettopp fordi de ikke har sett på Paradise.....

Nobody

15.mai.2010 kl.21:52

Liker ikke "Paradise" i det hele tatt, det er tanketomt og...rett og slett PIINLIG og se at noen mennesker er slik (ok, de er sikkert hyggelige og alt det der, men har de ikke litt god gammaldags folkeskikk?! Eller ihvertfall litt stolthet?), blir helt kvalm av det! Men tror ikke på at det er satans verk elns (er ikke kristen), tror at det mer er pengenes verk ;P

Mia

20.mai.2010 kl.21:26

Dere er gode, jenter! Åh, jeg blir så glad når jeg leser bloggen deres. Den løfter meg opp hver dag og gir meg lyst til å lese mer i Bibelen! :D Stå på!!

Skriv en ny kommentar

Camilla og Astrid

Camilla og Astrid

17, Gjesdal

Vi vil imøtegå vrangforestillinger, usaklige påstander og fordommer mot kristen tro eller mennesker som er kristne. Vi ønsker å vise deg et annet alternativ i livet, og at du skal møte Jesus på samme måte som vi har! Håper DU vil følge med på bloggen vår fremover :) Side på facebook: http://www.facebook.com/home.php?#/pages/desiredbloggno/198766948469?ref=mf

Kategorier

Arkiv

hits