"Kristendommen er roten til så mye vondt."

Dette brukes mot kristne om og om og om igjen..

Ja, det har skjedd mye elendig i historien som kristne har stått for. Vi forsvarer ikke de. Alle kriger, og tvangsomvendelser er heller ikke noe vi forsvarer.
 


Derimot forsvarer vi Jesus. Se på Jesus, hva var det han lærte oss? "Du skal elske dine finder" "Du skal elske din neste som deg selv" "Hvis noen slår deg på det høyre kinnet, så skal du vende det andre kinnet til." osv, osv. Vi aner ikke hvor kristne som har drept, torturert og ført krig i Jesu navn, har fått kunskapen sin ifra. Det kan umulig være fra Jesus.

Men på en annen side så er det ufattelig mye bra som kristne har gjort, og gjør! Jeg hørte for eksempel akkurat om et fengsel som tidligere hadde hatt 70% tilbakefall på de som satt inne. (Det vil si at de som først har vært inne en gang, kommer tilbake.) Fengselet fikk en kristen avdeling, og etterhvert ble fengselet gjort kristent. Nå var det 5% tilbakefall..

I hvertfall, få med dere dette: Vi forsvarer ingen i historien som har stått for mye vondt, og kalt seg kristne. Vi ser på Jesus. Det er han vi følger, og lever for!

15 kommentarer

lenenepstad

08.apr.2010 kl.12:58

det er så fred : )

Var på teamtur til Latvia i påska hvor de over 18 år besøkte 2 fengsler. Det var så mange som ble berørt og det var en på 21 som hadde vært der inne i 4 år. Han hadde tatt imot Jesus, så nå gjorde det ikke noe at han hadde 11 (!) år igjen i fengselet. Tøffinger ble myke etter møte gruppa hadde. Det var visst mange syke opplevelser der.

Gud er god

Frk. Rønnestad

08.apr.2010 kl.13:26

Helt sant! :D

Signe

08.apr.2010 kl.14:13

Interessant skrevet!
Men bare lurer på det fengseletm har du sikre kilder på det? ting en hører er ikke alltid sant vet du.. ikke at jeg ikke tror det kan være tilfelle, men om så er tilfelle at det faktisk ble så stor nedgang i tilbakefall er jo det fantastisk!

Mette

08.apr.2010 kl.15:16

Så enig så enig. Utrolig dumt med "kristne" som gjør forferdelige, gale og syndige ting og påstår at de gjør det av Guds vilje. Det er bare tullprat, og ødelegger så utrolig mye for hvordan ikke-kristne ser på religionen vår, og dermed gjør det vanskeligere for oss å vinne flere for Jesus.. For det egentlige budskapet er så utrolig godt og bra!! Keep up the good work jenter, dere er flinke.

Ester

08.apr.2010 kl.15:43

Bra sakt!

Simon

08.apr.2010 kl.19:30

Bra skrevet jenter. :)))

08.apr.2010 kl.21:55

Hei dere ! Jeg er veldig lei meg for noe. Jeg føler at jeg har kommet litt "ut" av kristendommen.. Noe som jeg absolutt ikke vil ! Jeg er frelst og går på en kjempe flott ungdommssanmlin som heter connect en gang i uka. Jeg har til og med blitt helbredet. Jeg ber hver kveld og jeg gjør alt for å komme "inn" i det igjen. Grunnen er nok at Jeg ikke har vært på møter på en stund, men jeg skal i morgen og jeg gleder meg skikkelig ! :-D men det jeg lurte på var om dere kunne ha bedd litt for meg? Da hadde jeg blitt kjempeglad! Og om dere kan be for ei kjempe god venninne i Amerika. Hun er også kristen. Men hun er skikkelig syk og har vært det noen uker. Så kan dere be for henne og ? På forhånd takk ! Dere er utrolige forbilder ! :)

marti

08.apr.2010 kl.22:37

jeg elsker bloggen deres,

beundrer dere skikkelig! <3gudergod!

ingrid

09.apr.2010 kl.08:05

Kjempebra skrevet! Jeg er helt enig, og i tillegg er det sant at kristendommen også har gjort masse bra! I historie hadde jeg et foredrag om romerriket, og det ble helt annerles etter at kristendommen kom. Før kristus hadde underholdningen bestått i å tvinge gladiatorer til å slåss med hverandre og dyr. Kristendommen revolusjonerte tankegangen, menneskesynet, verdiene og moralen til europa!

Ida

09.apr.2010 kl.15:28

Supert! :D Jeg blir så lei av slike bemerkninger om kristendommen, og blir veldig glad for å få vite slikt :)

Siri

09.apr.2010 kl.21:26

Hei !

Jeg skal konfirmeres i år og det skal mange av vennene mine også. Jeg tenkte at jeg skulle lage kort til bestevenninna mi og lurte på om dere har noen tips til små bibelvers jeg kan skrive i kortet ? :) Takk på forhånd !

Dere har en kjempeflott blogg !

Mari

10.apr.2010 kl.17:52

AMEN!

Fazli

11.apr.2010 kl.00:19

lol dokke SUX :)

kristensang

11.apr.2010 kl.20:49

Så sant, så sant! Dere er virkelig kreative, jenter! Stå på!

Guds fred!

Benjamin

12.apr.2010 kl.06:34

Heilt rett. Det er godt dykk seier det. Fantastisk å lese bloggen dykkar, gler meg til fortestjinga :-)

Vil au anbefale dykk ei bok som eg kom på når eg las dette innlegget: Blue like Jazz, av Donald Miller - han skriv mykje interessant og på ein meget bra måte. Anbealar denne til dykk på det varmaste ;-)

Håpar de får ei velsignelsesrik veke!

Skriv en ny kommentar

Camilla og Astrid

Camilla og Astrid

17, Gjesdal

Vi vil imøtegå vrangforestillinger, usaklige påstander og fordommer mot kristen tro eller mennesker som er kristne. Vi ønsker å vise deg et annet alternativ i livet, og at du skal møte Jesus på samme måte som vi har! Håper DU vil følge med på bloggen vår fremover :) Side på facebook: http://www.facebook.com/home.php?#/pages/desiredbloggno/198766948469?ref=mf

Kategorier

Arkiv

hits